the Real Me
upgrade Blog Raya *phew

Saturday, 1 September 2012 @ 20:35 | 0 Comment [s]

Assalammualaikum :)

sorry guys..kite baru jer upgrade blog nie sorry okay ..ohh lupe na ckap.. *taip actually..
Selamat Hari Raya.macammana raya korg best tak? mestilah best ye dak. lau tdak takkan ley posting gamba raya tuu sume ngan muka yang sangat happy waktu raya kan..hehe..i stalk ur profile u know..macam2 jadi kot sepanjang raya nie. ada kelakar,ad sedeh ,ada yang bergado tak tentu hala semata-mata sebab tanak kuar beli barang raya..hoho..trukkan pape pon sume da lepas..alhamdullillah sume daah okay.

hari nie posting cerita pasal raya okay =) . its really fun here with my family..kita cerita detik dari beberapa hari before raya ..

#three days before raya

mase tu sekolah lagi so bahagian pagi tu xdelah rasa penat mane kan. kita tdo sampai pkul 3 ptg then mama kita kjut suh tlg masak untuk waktu buka ,lepas buka siap2 na pegi shopping. mama n ayah tggal rumah mase tu..so kitorg adik bradik jela yang tggal.so nak tanak kene ikot akak2 kita tuh.bila da sampai sane of course la tujuan tuh da mnyimpang.kitorg pegi beli handbag untuk anak2 buah kita n adik2 kita.almaklumlah na kumpul duit raya kan hehe. mase kat outlet tuh kitorg mmg lama giler la,samapi tercut waktu tok cari tudung raya malam tuh.dengan keadaan org yang ramai dan kaunter yang panjang nak mampus kitorg pon tggu smpai tiba giliran kitorg..fuihh,,penat malam tuh..masuk kreta jer trus tdo tau..



sempat amek gamba lagi :)

#two days before raya 

okay hari ni la yang paling klaka coz kitorg bergado 4 org adik bradik semata-mata nak beli tudung pesen apa..haha..along siap merajuk sebab si kecik dia asik merayau g kat dye.tapi na wat cane dah anak dia time uh tgah meragam so tak dapat na pegang kitorg biakan dia g kat mama dia. bijakkan.besides that.hari tu jugaklah aku pggil membe2 rapat aku datang rumah tuk tlg ayah aku..haha seronok jugak tau. baru dorg tau cane hidup aku kat rumah. hehe

#a day to before the big day

okay..kitorg sememangnya dah mula tak cukup tido.dan memandang kan mama n ayah kejut sahur pkul 4. lebih.alang dalam pukul 6 pagi bangun tuk buat kueh raya.haha kelaka kan.pagi2 buta tok kat dapur msak kueh raya.nseb baik jd kak oi..lau tak mau meroyan seminggu. ta dapat raya t sebab masuk hospital  bahagia.kitorg wat keje 24 hours non stop except for brbuka,sebab na kmas rumah n masak rendang n kuah kacang sume..so mmg sgat havoc dan macam2 yang jadi..haha..so xde mase la na amek2 gambo so kitorg wat keje smpai pagi kot mase tuh..dalam pukul 3.30 pagi bru leh tdo..haha

#the Big Day !

pagi tuh jer da cukup kelam kabut sebab taleh bangun pagi akibat kepenatan. tapi kitorg gagahkan diri jugak untuk bangun dan siap2 masukkan kueh dalam balang kueh . then kitorg take turn untuk mandi dan make up.Along dtg dalam pkul 11 pagi. kitorg da standby untuk sesi salam bersalaman di pagi raya . yang pling best setiap salam yang dihulur disambut oleh angpau raya.haha.of course muka trus tambah berseri seri tau.
then kitorg pon g kubur but kitorg kene blek awal sebab uncle kite yang duduk penang tuh da ada kat depan rumah.



 cam model  tak :p

 my sister that always be my reflection

 my 1'st and 2'nd lil sista

yang ini lak mke bajet comel huahuaha

tu jela cerita hari raya pertama yang masih ada dalam  kepala aku nie..haha yang lain dah tak ingat dah ape pon.before terlupa selamat hari raya aidilfitri :)





#dengan muka yang comel nie saya Safuhah Amirah Ibrahim menyusun sepuluh jari memohon keampunan dari korg.harap salah dan silap dimaafkan dan yang paling penting dapat eratkan lagi ukhwah sesame kita :)


Labels:



| Newer Post
The Disclaimer

Hi peeps. I'm human and blahblah goes here. Change with your suwettie words :D


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Template by : myra :) Awayy
Basecode by : pakcik ibrahim
Full Edited : Safuhah Amirah :)