the Real Me
Alkisahnya baru nak update blog !

Monday, 17 December 2012 @ 05:43 | 0 Comment [s]

Assalammualaikum WBT,


lame kan tak update blog nie.agak busy cket.*angkat tangan ke bahu*.actually kita baru habis STPM 2012 bertarikh 12.12.12 bersamaan hari rabu.*merdeka,pandang kiri kanan takot orang nampak*actually tak rase cam free pon .maybe sebab pernah lalui SPM dulu kot . haha .so agak keberatan sikit mood tuh nak rasa bebas. hahaha . paper hari tuh agak susah jugak , subjek Sains sukan and BM eventhough BM nie bukan subjek penting tapi soalan dia tough jugak tau . melopong tgok soalan dia *halau lalat* . Apa ? perancangan sementara tunggu exam *cakap sensorang* hmmm *fikir kejap* tapi sebelum tu nak mengaku yang secara rasminya sekarang nie saya  SAFUHAH AMIRAH BINTI IBRAHIM merupakan penganggur terhormat yang hanya duduk goyang kaki kat rumah *gelak besar*. so sekarang nie perancangannya ialah cari kerja . yang jadi masalahnya kat mana nak cari kerja *dilemma* . lupakan kejap pasal kerja.

#13.12.12 hari Khamis

biasalakan,time ni semua bebudak yang baru exam akan melepaskan gian untuk keluar.so as ussual kitorang pon berpakat nak keluar,ajak punya ajak .yang lain semua tak dapat pegi hanyalah aku,dia ,syidot and Addin. Yang kelakanye mase nak keluar tu kat Rumbia nampak pulak kereta ayah si dia. haha .comel je mama dia terjengok-jengok luar tingkap kereta tu nak tgok anak dia. aku mase tuh langsung tak pandang mama dia sebab malu *bashing* sungguh malu . haha .mana tak malu ,dahla dalam kereta tuh kitorang aje. haha . kan da kantoi .haha . tapi kitorang berjaya sampai ke matlamat dan destinasi kitorang . malas nak bertembung dengan schoolmate kitorang pon hang out Aeon Bandaraya Melaka aje.sesampai je syidot ajak brekfes eventhough time tu dah pukul 11.15 . malas nak mkan banyak kali syidot decide beli roti then lepak setempat tunggu dia makan . time uh boley pulak nak terjumpa auntie dia .*recall* okay yang ingat auntie dia cakap cam gini je "ouh,dok nan pakwe buat-buat tak nampak auntie eh" . syidot bg tau yang dia tak pernah tegor pon auntie die tuh .tapelah asalkan dia happy sudah kan . then kitorang decide nak tengok wayang. sampai wayang kitorang pon beli tiket tercepat setengah jam.so syidot dengan kita jalan-jalan cuci mata *shopping* . yang lagi dua tu duduk je tau . malas nak berjalan la uh.

agak-agak dah setengah jam kitorang pon pegi balek dekat dua orang insan kesayangan kami tuh,sampai je tengok muka si dia dah berubah . dah agak mesti ada yang tak kena nie . tanya punya tanya taknak jawab . bila dah ugut baru  nak bagi tau . dia nampak cousin dia . *b pon satu cakapla awal-awal kan senang* then kitorang pon enter cinema. cuba teka kitorang tengok cite ape? kitorang tgok cite Hobbit tuh . hha . terganggu kot dalam wayang uh . sebab mase tengah tengok wayang ada plak yang berdengkur kat dalam uh. ta dapat fokus sangat tapi cite tu terasa lama dan perlu tengok lord of the ring untuk faham each scene yang ada .keluar je wayang kitrorang pon pegi makan.mase uh tak terpikir lak nak amek gamba.
dah miss dah ta dapat nak letak gamba dalam blog kali nie

back to the topic,
yang penting pasni nak cari kerja.tak kisah la ,yang penting halal dan disahkan oleh jaim .*merapu lagi* nanti kita cerita lagi tau .until then selamat tinggal :)





Older Post | Newer Post
The Disclaimer

Hi peeps. I'm human and blahblah goes here. Change with your suwettie words :D


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Template by : myra :) Awayy
Basecode by : pakcik ibrahim
Full Edited : Safuhah Amirah :)